vrijdag 14 augustus 2009

IK WIL AUGUSTINUS!

En nu? Je hebt ervoor gekozen om lid te worden van Augustinus. Proficiat! Jij wist zeker al vroeg van jezelf dat je speciaal was. Een uniek vlokje sneeuw, die eenzame felle ster aan de nachtelijke hemel, dat ene naaldje in die gigantische baal hooi.

Dat is mooi, want dan hoor je echt bij Augustinus thuis! In de vele gezelschappen die Augustinus rijk is en ook in de onvermijdelijke cordialen zijn er vele anderen te vinden die precies zoals jij zijn; een heleboel naaldjes bij elkaar. Vind daar maar eens een stukje stro tussen!

Nu ga je vrolijk de KMT in. Heb geen zorgen over een ontgroening, het enige wat je staat te wachten is een bezoek aan de kapper. En natuurlijk een beetje werkweken, schoonmaken en
wijn drinken enzo. Alles in de moderne katholieke traditie van deze mooie vereniging. Je leert ook waarom alle Augustijnen hetzelfde kapsel hebben, dezelfde kleren dragen en hetzelfde
praten.

Jullie zijn namelijk allemaal uniek! Eén voor één. Allemaal. Daarom kun je de mannen en vrouwen alleen van elkaar onderscheiden door de H&M-rokjes en -jurkjes die ze dragen. Wie de rok draagt, is aan jou om uit te vinden de komende dagen. Spannend!

Naast uniek zijn, zijn Augustijnen natuurlijk ook allemaal gelijkwaardig. Om de Augustijnse katholieke wortels maar eens aan te halen zegt Genesis 1:26 hierover ‘En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze.’ En als dat in het Goede Boek staat, kan je niet verkeerd gaan. HIJ vindt de Augustijnse Middelmatigheid geweldig en jij kennelijk ook. Steek je hoofd niet boven het maaiveld bij deze Minerva-light vereniging, dan kom je er wel.

God, er staat je een geweldig jaar te wachten. Nieuwe vrienden die allemaal zoals jij zijn, een paar pondjes erbij en deze er elke vrijdagavond tevergeefs af proberen te zweten in de Heaven. En dat doe je met z’n allen, want bij Augustinus sta je namelijk nooit alleen!

IK WIL AUGUSTINUS!

door Werner Mandela

Geen opmerkingen: