woensdag 16 september 2009

Helaas is ook niet bekend wat er te winnen viel.


(Las Vegas) In de bezittingen van de onlangs overleden casino-eigenaar Elliot Gould (geen familie van) is een eeuwenoud document van onschatbare waarde gevonden, dat nieuw licht werpt op het exacte moment van overlijden van Jezus Christus.

Het gaat om een houten plank die waarschijnlijk onderdeel was van een tafelblad (er zijn resten van wijn in aangetroffen) waarin de namen van 11 van de 12 apostelen (Judas ontbreekt) en de Romeinse soldaat Cassius Longinus zijn gekerfd.

Achter elke naam staan tevens een datum en een tijdstip en in de marges staan enkele vuistregels die voornamelijk vast lijken te stellen wat er exact wordt verstaan onder 'het tijdstip van overlijden'. Historici denken daarom dat het hier om een weddenschap of 'poultje' gaat.

Opvallend is dat de naam Cassius Longinus is doorgekrast, waarschijnlijk omdat hij, zoals bekend, de flank van Christus doorboorde met een speer, in rücksicht waarschijnlijk als poging om het lot een handje te helpen.

Wie het 'poultje' gewonnen heeft valt vooralsnog niet te herleiden, maar de grote winnaar van deze ontdekking is zonder twijfel de jonge Heavy Metal-band genaamd 'Golgotha Death Pool', die het aantal bezoekers van haar MySpace-pagina heeft zien verduizendvoudigen.

Geen opmerkingen: