Wat heb je nodig?
- 500 gram varkensvlees
- peper en zout
- kerriepoeder
- gemberpoeder
- 100 gram boter
- 1 prei
- 100 ml appelsap
- 100 ml room
Hoe maak je het klaar?
- Je wrijft het vlees in met wat zout, peper, kerrie- en gemberpoeder
- In een braadpan verhit je de boter en hierin laat je het vlees langzaam bruinen.
- Vergeet niet het vlees regelmatig om te draaien!
- Na 15 minuten haal je het vlees uit de pan en houd je het warm, bijv in een voorverhitte oven op 180 graden.
- Bak de preiringen voor 4 minuten in een klein beetje boter
- Voeg de appelsap toe en laat het geheel 2 minuten koken.
- Voeg vervolgens de room toe en laat dat ook 2 minuten koken.
- Snij het vlees in plakken en overgiet deze met de saus.
Dit gerecht is heerlijk te combineren met gekookte aardappelen en sperziebonen.
Mmmmm! Veel smulplezier!!
Jullie grote vriend,
Kim Jong-Il
Geen opmerkingen:
Een reactie posten