vandaag eten we een traditioneel gerecht uit Georgië: 'Charsjo-soep'. Het herinnert me altijd aan betere tijden....
Maar hoor mij hier oude koeien uit de sloot halen! Ik zie dat u honger heeft, dus laten we beginnen!
Wat hebben we nodig?
250 gram rundvlees
250 gram varkensvlees
2 liter water
1 theelepel witte wijnazijn
2 uien
3 eetlepels tomatenpuree
bosje verse koriander
bosje verse peterselie
handje gemalen walnoten
2 theelepels rode peper
1 theelepel gemalen fenegriekzaden
1 theelepel Georgische saffraan
2 teentjes knoflook
Hoe maken we het klaar?
- Snijd het vlees in reepjes en braad het kort aan in boter
- Voeg 1 liter heet water toe en laat het vlees 45 minuten gaar stoven
- Giet de rest van het water erbij
- In de laatste vijf minuten voeg je de in stukjes gesneden uien toe
- Voeg de tomatenpuree en de wijnazijn toe
- Hak de verse kruiden fijn
- Pers de knoflook en voeg het toe aan de soep, samen met de verse kruiden, fenegriek, saffraan, peper en walnoten.
- Laat het geheel nog een minuutje op het vuur staan.
- De soep kan nu geserveerd worden met een goelag portie brood per persoon.
- Voeg eventueel zout toe voor wat extra smaak
Mmmmm, dat ruikt lekker! Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten