vrijdag 16 oktober 2009

Mmmm, met Putin

Kameraden,

vandaag eten we een traditioneel gerecht uit Georgië: 'Charsjo-soep'. Het herinnert me altijd aan betere tijden....

Maar hoor mij hier oude koeien uit de sloot halen! Ik zie dat u honger heeft, dus laten we beginnen!

Wat hebben we nodig?
250 gram rundvlees
250 gram varkensvlees
2 liter water
1 theelepel witte wijnazijn
2 uien
3 eetlepels tomatenpuree
bosje verse koriander
bosje verse peterselie
handje gemalen walnoten
2 theelepels rode peper
1 theelepel gemalen fenegriekzaden
1 theelepel Georgische saffraan
2 teentjes knoflook

Hoe maken we het klaar?
  1. Snijd het vlees in reepjes en braad het kort aan in boter
  2. Voeg 1 liter heet water toe en laat het vlees 45 minuten gaar stoven
  3. Giet de rest van het water erbij
  4. In de laatste vijf minuten voeg je de in stukjes gesneden uien toe
  5. Voeg de tomatenpuree en de wijnazijn toe
  6. Hak de verse kruiden fijn
  7. Pers de knoflook en voeg het toe aan de soep, samen met de verse kruiden, fenegriek, saffraan, peper en walnoten.
  8. Laat het geheel nog een minuutje op het vuur staan.
  9. De soep kan nu geserveerd worden met een goelag portie brood per persoon.
  10. Voeg eventueel zout toe voor wat extra smaak
Mmmmm, dat ruikt lekker! Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: